Over Eric van Kleef

In 1956 ben ik geboren in Boekel, opgegroeid in een groot nest, waarna ik zelf een groot nest heb mogen creëren. Als leer- en nieuwsgierig jochie al, trok ik zoveel mogelijk voor mij onbekende werelden in. Leven buiten de comfort zone is mijn tweede natuur geworden. Alles dat natuur en mensen raakt en beweegt fascineerde mij al vroeg, en dat is nooit veranderd. Uiteindelijk heb ik in de homeopathie mijn essentie gevonden. Mijn eerste aanraking met homeopathie was het lezen van de organon van Dr. Hahnemann. Dat ik hiermee het basiswerk van de homeopathie te pakken had realiseerde ik mij nog niet ten volle. Omdat ik mij volledig wilde gaan toeleggen op de studie homeopathie en mij in die tijd moeilijk kon concentreren heb ik een afspraak gemaakt met Dr. Riemer-Bertram. Ik kende haar van lezingen in hotel Haarhuis. Zij heeft me destijds heel erg geholpen met homeopatische ondersteuning.  Sindien heb ik ontelbare opleidingen, cursussen en workshops gevolgd in al even ontelbare disciplines. Van westerse astrologie tot de Vijf Biologische Natuurwetten van dr. Hamer.

Binnen de homeopathie is voor mij geen enkele stroming heilig, ik beweeg graag mee met hetgeen mij en mijn patiënten dient. Zo ben ik ook stevig in aanraking gekomen met het werk van de internationaal befaamde homeopaat Peter Chappell, waaruit een prachtige samenwerking is ontstaan.

In alles dat ik doe probeer ik zoveel mogelijk mijn acties en denken af te stemmen op wat het grote geheel dient. Mijn klanten en vrienden noemen mij een rasoptimist, zeer klantgericht, uitermate vakkundig, een pratende encyclopedie, wonderlijk inuïtief en plezierig wakker in onze wereld vol moois en haar aanzienlijke  uitdagingen.

 

Voel je welkom!
Eric van Kleef

 

Opleidingen homeopathie
1984 Den Haag
1992 Meppel
 2000 Amersfoort

Accreditatie beroepsvereniging
Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten
Lidnummer: 020848